Stichting Olé

De stichting OLÉ is opgericht op 17 juli 2001. Enkele enthousiaste mensen zijn in de maanden daarvoor bij elkaar aan tafel geschoven om te komen tot plannen voor nieuwe activiteiten in Lemelerveld. Het doel van de stichting is om ongeveer één maal per jaar een activiteit te organiseren in Lemelerveld. Dit kan van allerlei aard zijn. Het streven van de stichting is om deze activiteiten te organiseren voor alle leeftijdsgroepen.

Ons eerste evenement betrof het NIJLFEEST. In verband met de afbraak van de oude fabriek heeft OLÉ op 14 en 15 september 2001 een afscheidsfeest georganiseerd. Dit feest werd door zo’n 1800 personen bezocht. Dit was samen met de lovende reacties een mooie start van de stichting.

Op 2 februari 2002 werd het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguita aangegrepen voor de tweede activiteit. Het bruiloftsfeest werd op geheel eigen wijze nagespeeld in Lemelerveld. Compleet met Koninklijke acteurs, rijtoer, balkonscène en natuurlijk de avondbruiloft heeft Lemelerveld op een prachtige manier kennis kunnen maken met de Koninklijke familie.

In september 2002 en 2003 werd het Bier- en Wijnfeest gehouden in combinatie met een zeer geslaagde Bedrijvenslag. Ook organiseerde Olé in 2003 de Olé Spettert Party op het Zwembad Heidepark, met daaropvolgend in 2004 “Step ‘m d’r in”.

Vanaf 2006 hield stichting Olé drie jaar het evenement “Lemelerveld Smaakt goed!”. Locatie was het centraal gelegen Kroonplein. Hierbij hebben we elk jaar heel veel geluk gehad met het fantastische weer. Na drie edities hebben we besloten om op een andere toer te gaan.

Vanaf 2009 is het zwembad Heidepark onze vaste locatie voor het evenement  “Lemelerveld Spettert”.
Ook in 2014 zullen we ons best doen om er weer een geslaagd evenement van te maken voor het hele gezin.

Graag tot ziens bij Lemelerveld SpetterT.